diumenge, 1 de juliol del 2007

RESSONS DE L'HOMILIA D'EN MARC, LA DEL CATACREC


Ja sé que no haig de convèncer a ningú més, tret de jo mateix, però encara que només sigui per aclarir-me deixeu-me dir al vent que tot ho escolta:
A l’Evangeli no podem trobar-hi tot el que Jesús deia, només hi trobem fragments més o menys al peu de la lletra del que deia. L’Evangeli no pot transmetre bé ni les energies ni les empaties que Jesús irradiava. Es a nosaltres que ens toca la tasca de transmetre, de proposar, mes que “vendre”, el seu missatge i som nosaltres, quan deixem que aquest s’entengui en clau d’immediatesa, quan la pifiem solemnement.
Els arguments de “venda”/proposta són molt diferents si el que volem vendre son valors de borsa per una especulació a curt termini o són valors de gran rendibilitat a llarg termini. En el primer cas posarem l’èmfasi en l’immediatesa dels petis resultats i no caldrà aprofundir massa en el coneixement del negoci en el que, en realitat, no ens identificarem mai. En el segon cas, el coneixement del core business de la companyia en la que ens hem fixat per entrar-hi com accionistes, es imprescindible ja que anem a formar part del negoci que se’ns proposa. Aquí ja no valdran eslògans simplistes, si no un discerniment en profunditat per arribar al punt de decidir, què m’hi jugo? Quant inverteixo? Només el que me sobra? Capitalitzo caus i nius i ho inverteixo tot? Cremo les naus, bous i llaures? M’hi jugo seguretats, prestigis... passo pel camí de la creu o m’enganyo pensant que hi han altres camins de drecera que duen al mateix destí?