dissabte, 16 de juny del 2007

POSAR AL DIA LA VIDA RELIGIOSA

Un té que sentir-se agraït a tota la gen que ha fet possible els recursos que hi ha a Internet i reconèixer que aquest lloc de consulta ha estat una ajuda, almenys per a mi, per a tirar endavant.
Passa, però, allò que quan has aconseguit escalar el primer turonet, apareix en l’horitzó la primera muntanya i després un altra i un altre… sembla com si l’horitzó, que en el primer moment creies, tot satisfet, que ja el tenies a ma, ara es fa cada cop més lluny i més impossible… és com voler encalçar les estrelles. Ja no et sents satisfet.

A Internet, FAQ pot ser una drecera quan arribes a la conclusió de que estàs buscant una agulla en múltiples pallers.
Hi ha resposta per tot, però un s’hi perd...

*** How to keep you up-to-date? Hi trobaré una reflexió sobre si podem considerar el Tao com saviesa inspirada per l’Esperit de Déu o, més abans, que el pernil serrano amb ketchup és le dernier cri?
*** Available updates. M’explicarà com he d’entendre la Resurrecció i Ascensió sense que falli el principi de conservació de la massa-energia o me portarà a receptes de cuina baixa en calories?
*** Deploying software updates using... Hi trobaré resposta a inquietuds de com entendre la relació que hi ha entre el Regne d’aquí i el Regne d’allà o serà el desplegament del escut antimisils americà?
*** Maintaining and updating you... Escatologia també abans de néixer o un tractat de aerobic i fitness?
*** ...

Tot plegat un caos. Hi ha coses que son més de disc tou!...(Cor no endurit)
Santa paciència, noi! Constància i no esperis que ningú t’ho faci fàcil, de fet els indicis del camí son que el Creador ens ha posat el que necessita cada u en el seu cor i ho ha fet assequible per als senzills! (Escriuré la Llei al seu cor, jo seré el seu Déu i ells seran el meu poble. Fantàstic!)No crec que els anacoretes tinguessin gaires inputs tecnològics o ajudes d’altres mestres... i també estaven sols.

... Tu em parles dintre el cor:
«Busqueu la meva presència!»
Buscar-la és el que vull, Senyor!
No t'amaguis lluny de mi!
....
....
Ensenya'm, Senyor, la teva ruta,
condueix-me per camins planers.
...
...
Espera en el Senyor;
sigues valent, que el teu cor no defalleixi.
Espera en el Senyor. (Sl 27)

Ràpidament: Click to download, que traduït vol dir Amen.

Ep, el salmista quan diu “espera” vol dir confia. Res de el senyoret ja farà la feina i els criats tranquils, el matí sota la parra i la tarda sota la figuera.

1 comentari:

Josep Àngel Colomés ha dit...

Post molt original! Fer servir la imaginació és molt important.