divendres, 8 d’agost del 2008

Coratge! Sóc jo. No tingueu por!

.

"L'Església de Jesús té por i no sabem com alliberar-nos-en. Tenim por del desprestigi, de la pèrdua de poder i del rebuig de la societat. Tenim por els uns dels altres: la jerarquia endureix el seu llenguatge, els teòlegs perdem llibertat, els pastors prefereixen no córrer riscos, els fidels miren amb el futur amb temença. En el fons d'aquestes pors hi ha por de Jesús, poca fe en ell, resistència a seguir els seus passos. Ell mateix ens ajuda a descobrir-ho: Quina poca fe! Per què dubteu tant?" (José A. Pagola)



.
"La por garrota l’Església. (...) De l’evangeli n’ha fet una religió, no una forma vida, la vida senzilla, humana, sense sagrats, quasi no religiosa, que ensenyava i vivia Jesús.

Conserva’ns (Pare) l’esperança, però ajuda’ns a remar, a lluitar, que tu ets a prop, disposat a donar-nos la mà.
De més negres n’ha passada l’Església, més poc evangèlica ha estat en altres segles, però el poble senzill, l’ha mantinguda en peu, ha salvat la fe, perquè en ell està el teu Esperit i no en els savis que la governen.
Dóna’ns l’Esperit Déu Amor." (P. G. Francesc Gimbernat)




.
... "El que sí que queda clar és que Jesús, qui els havia embarcat, ara no els podia deixar sols.
I no els va deixar. Com tampoc no ens hi deixarà a nosaltres. Si cal, també ens ajudarà, fins i tot, amb mitjans insospitats.... Fixem-nos que l’evangeli diu que, quan Jesús pujà a la barca, “el vent amainà”. Això té un significat profund: sempre que Jesús es faci present en la nostra vida,
recuperarem la pau al cor." (Lluís Armengol i Bernils sj)