diumenge, 23 de desembre del 2007

Naixement. A on? Quan?

Fa uns 2.000 anys i uns 750 més que es va dir:
La verge concebrà i tindrà un fill, i li posaran el nom d'Emmanuel (que vol dir: "Déu amb nosaltres") (Is 7, 14)
I la continuïtat de David quedà garantida.

Fa uns 2.000 anys es va dir:
Josep, fill de David, no tinguis por de prendre Maria, la teva esposa, a casa teva: ...Tindrà un fill, i li posaràs el nom de Jesús, perquè ell salvarà dels pecats el seu poble. (Mt 1, 21)
I la Paraula es feu carn i, des de llavors fa estada amb nosaltres. Estada reveladora i de comunió.
..
Avui diem:
Bon Nadal!
I per molts pessebres de molsa que es facin, Jesús no hi tornarà néixer. Jesús, ara, on pot néixer és en el nostre cor; cal que hi neixi! Ell ens ve a buscar avui, demà, ahir... Cal obrir el cor al Senyor de la Vida.
Si no sabem assimilar el do de poder dir a Déu Pare, tal com ens ensenyà Jesús; si no sabem entendre el que vol dir tenir a Crist com a germà nostre; si no sabem viure una veritable fraternitat entre els homes... no hi ha Encarnació per nosaltres, no hi ha Nadal, no hem salvat la distancia que hi ha entre la idea de felicitat del món i la felicitat proposta pel Jesús en la muntanya. Llavors ens hem d’acontentar amb un:
Bones Festes i que et toqui la loteria!




Obrim el cor al Senyor de la Vida i començarem a viure com a germans tots molt estimats per Déu! Això és el que per mi tindria que ser el Nadal de cada un, el naixement a una nova vida més fraternal, i això és el que desitjo quan dic: Bon Nadal!