divendres, 7 de desembre del 2007

Gent important

Certament, utilitzant criteris mundans de valoració, hi ha posicions de privilegi en la societat. Són posicions guanyades amb gran esforç personal i que hom pot creure que són el resultat d’una compensació justa per mèrits personals que altres no posseeixen.
Són, moltes vegades, posicions buscades i treballades aferrissadament i que hom pot creure haver aconseguit aixecar allà on ho ha decidit la nostre voluntat.

.....
.....
Arribarà un dia que, aquella criatura admirada per la societat, aixecarà la vista i el que veurà és que, ni són pedestals el que tant orgullosament sent que l’enalteix, ni que, els pedestals, van ser aixecats en el lloc buscat i decidit per ella mateixa. Són estaques vulgars que, més que enaltir, mantenen els seus ocupants fermats i alineats segons les convencions manades per una societat egoista i orgullosa.







....
....
Alguns, potser pocs, aixecaran encara més la vista i el que veuran és on estem cridats a arribar, molt lluny dels seus àmbits, més enllà d’ells mateixos, en un espai d’autenticitat i vertadera llibertat personal… i per uns ja serà tard, lligats com estan amb les cadenes del seu món i per altres podran aixecar-se com Bartimeu i començar a caminar esmicolant argolles de prestigi i privilegi.