dissabte, 6 de setembre del 2008

L’Esperit gran s’uneix al esperit petit.

....
Per les meves terres deien allò de “Gran com un sant Pau i encara...” Aquella gent havia descobert feia molt temps el que jo tot just ara descobreix-ho. Trobar-se amb el missatge i la figura de Pau impressiona. El seu testimoni escrit és profund i la seva vida del tot coherent amb el que diu. (Units en els sofriments i també en la glorificació de Crist)
Pau no havia tractat directament amb el de Natzaret però la sintonia i coneixement de Jesús era superior al de molts deixebles contemporanis de Jesús. Al coneixement de Déu és i era un do, no un fruit d’un treball de recerca.
Pau no s’entretenia amb la palla, anava sempre al gra.
...............................

Tots els qui són guiats per l'Esperit de Déu són fills de Déu. Perquè vosaltres no heu rebut un esperit d'esclaus que us faci tornar a caure en el temor, sinó l'Esperit que ens ha fet fills i ens fa cridar: « Abba, Pare!» Així l'Esperit mateix s'uneix al nostre esperit per donar testimoni que som fills de Déu. I si som fills, també som hereus: hereus de Déu i hereus amb Crist, ja que, sofrint amb ell, serem també glorificats amb ell. (Rm 8, 14-17)